- Else Kooi Prijs -


Uitreiking van de Else Kooi Prijs in 2015





Daniele Raiteri ontvangt de prijs van het bestuur van de Else Kooi Stichting. v.l.n.r. Prof. Dr. Edoardo Charbon (secretaris), Dr Daniele Raiteri (winnaar), Prof. Dr. ir Bram Nauta (voorzitter) . Fotografie Thijs ter Hart.

De Else Kooi prijs voor het jaar 2015 is toegekend aan Daniele Raiteri voor zijn wetenschappelijke onderzoek op het gebied van geïntegreerde circuits met organische halfgeleiders. De Else Kooi Prijs wordt jaarlijks toegekend aan jonge onderzoekers in Nederland op het gebied van het toegepast halfgeleideronderzoek en de IC-ontwerpkunde. Met het winnen van de prijs wordt een bedrag van 5000 euro toegekend.

Raiteri heeft de prijs in ontvangst genomen tijdens een speciale ceremonie op het ICT.Open symposium op woensdag 25 maart. De prijs is uitgereikt door het bestuur van de stichting Else Kooi Prijs; professor Nauta (TU Twente), voorzitter van de stichting en professor Edoardo Charbon. Professor Charbon van de afdeling Micro-elektronica van de faculteit EWI bekleedt de functie van secretaris van de stichting Else Kooi Prijs.

Doctor Daniele Raiteri heeft onderzoek verricht aan de IC ontwerpkunde van geïntegreerde circuits gerealiseerd met organische halfgeleiders. Deze opkomende technologie heeft specifieke kenmerken die het ontwerp van circuits danig bemoeilijkt, zoals lage transconductantie, gain en snelheid, en de grote variabiliteit van componenten. Raiteri heeft in grote zelfstandigheid verscheidene nieuwe oplossingen bedacht en geïmplementeerd die extreem goed bestand zijn tegen de variabiliteit van componenten.




Dr. Daniele Raiteri. Fotografie Thijs ter Hart.



Beginpagina van de Else Kooi Prijs